Bachelor laboratoriumtechnieken - Moleculaire karakterisatie van schimmels en gisten van medisch belang

Bedrijf

Sciensano is het nieuwe instituut ontstaan uit de samensmelting van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV-ISP) en het Veterinair en Agrochemisch Onderzoekscentrum (CODA-CERVA). Onze instituten hebben hun krachten gebundeld om de gezondheid van mens en dier beter te begrijpen. Sciensano ondersteunt het gezondheidsbeleid door innovatief wetenschappelijk onderzoek, analyses, surveillance en expertadvies.
Samen meer dan 700 medewerkers werken wij mee aan meer dan 100 wetenschappelijke projecten gefinancierd door overheden, Belgische of internationale partners en opdrachtgevers. Zo dragen we bij tot een langer gezond leven voor iedereen.
Voor meer informatie over onze projecten en activiteiten : https://www.sciensano.be.

 

Functiebeschrijving

De dienst Mycologie en Aerobiologie beschikt over een collectie van meer dan 16000 stammen van gisten en schimmels van medisch belang die deel uitmaakt van het BCCM-consortium (Belgian Co-ordinated Collections of Micro-organisms). De opdracht van dit consortium is het preserveren en karakteriseren van biologisch materiaal, en het ter beschikking stellen ervan aan de medische en wetenschappelijke wereld.

Je ondersteunt de identificatie en karakterisatie van stammen uit de BCCM/IHEM-collectie door middel van moleculaire technieken (DNA gebaseerde technieken zoals sequenering en MALDI-TOF MS). Hiervoor werk je samen met andere medewerkers en er worden ook de nodige opleidingen voorzien.

Je takenpakket zal bestaan uit het steriel overenten van stammen, het lyofiliseren van biologisch materiaal, het bereiden van DNA- of proteïne-extracties, het amplificeren van DNA (PCR) en de voorbereiding tot sequenering.

Je staat mee in voor de algemene werking en hygiëne van het labo.

Je werkt in een kwaliteitsomgeving volgens de ISO-normen 9001 en 17025. Het werk gebeurt in een laboratorium van risicoklasse 2. 
 

Profiel

Bachelor in de (bio)medische laboratoriumtechnieken
Ervaring in de microbiologie, ervaring in mycologie is een pluspunt
Ervaring met moleculaire technieken

Generieke competenties: werkt graag in teamverband, nauwgezet en oog voor detail; communicatief; proactief
Kennis van de courante software pakketten
Talen: Nederlands en Frans
 

Wij bieden

Een uitdagende functie in een bekend wetenschappelijk instituut.
Voordelen: gratis abonnement woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; eventueel fietsvergoeding; eventueel taalpremie via Selor.
Andere: glijdende werkuren in een 38-uren week; aantrekkelijke compensatieregeling; bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen; mogelijkeid tot telewerk en het volgen van opleidingen
Contract bepaalde duur tot einde 2018, verlengbaar

Contact

Stuur snel je kandidatuur in via onze website https://www.wiv-isp.be/en/working-wiv-isp !

Heb je vragen omtrent deze functie of wens je bijkomende informatie?
Contacteer Jobcenter via jobs@sciensano.be of tel. 02/6425016.
 

Klik hier om te solliciteren! Verstuur de vacature naar een kennis!